Guszta és nagyon finom . Én szoktam csirkemellet ,vagy s karajt tölteni vele és úgy ki rántani .
30 dkg velő
2 db tojás
liszt
zsemlemorzsa
só
őrölt bors
olaj
A velőket első lépésben lehártyázom és jól megmosom. De nagyon óvatosan, mert könnyen szétmennek. Egy lábosba vizet forralok egy kevés sóval, és a lobogó vízbe 2-3 percig abálom a velődarabokat. Csak a szép egész, aránylag nagy darabokat rántom a kicsi lehulló részek mehetnek egy kis tojásos velőbe. Ha kihül az abált velő, akkor a szokásos módon lehet panírozni. Liszt-tojás-zsemlemorzsa. A tojásba sót és egy pici őrölt borsot szórok. Forró olajban kisütjük. Figyelni kell rá meg ne égjen, elég neki két-három perc.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.