Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Rántott velő

felvitel dátuma: 2011-10-26 13:18:19       mai nézettség: 1       nézettség: 2281
részletes recept
Rántott velő
Hozzávalók 3 személyre:

30 dkg velő

2 db tojás

liszt

zsemlemorzsa

őrölt bors

olaj

http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A velőket első lépésben lehártyázom és jól megmosom. De nagyon óvatosan, mert könnyen szétmennek. Egy lábosba vizet forralok egy kevés sóval, és a lobogó vízbe 2-3 percig abálom a velődarabokat. Csak a szép egész, aránylag nagy darabokat rántom a kicsi lehulló részek mehetnek egy kis tojásos velőbe. Ha kihül az abált velő, akkor a szokásos módon lehet panírozni. Liszt-tojás-zsemlemorzsa. A tojásba sót és egy pici őrölt borsot szórok. Forró olajban kisütjük. Figyelni kell rá meg ne égjen, elég neki két-három perc.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 marcsi 2029 2011 október 26

Guszta és nagyon finom . Én szoktam csirkemellet ,vagy s karajt tölteni vele és úgy ki rántani .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*