2 db tojás
3 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 kávéskanál köménymag
1 mokkáskanál piros paprika
1 kiskanál tengeri só
1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
1, 2 l hideg víz
Ha valaki szeretné még laktatóbbá elkészíteni ezt a levest, télen pl. ajánlatos, belefőzhet a levesbe füstölt kolbász karikákat, és egy maréknyi kockákra vágott burgonyát.
Az olajt felforrósítom, ráhintem a köménymagot, kicsit pirítom, majd rászórom a lisztet, világosra készítem a rántást. Félrehúzom a tűzről a fazekat, beleszórom a piros paprikát, felöntöm hideg vízzel, közben kevergetem, nehogy megcsomósodjon. Néha megkeverem, míg forrni nem kezd, amikor a tűzre visszateszem. Megsózom. 10 percig főzöm, belekeverem a felvert tojásokat, beleszórom a petrezselyemzöldet. Még pár percig főzöm, és kész. Kenyérrel is fogyasztható. Jó étvágyat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.