4 db tojás
3 db alma
20 dkg zeller felkockázva
2 kk. kakukkfű
1 ek olivaolaj
liszt a tojások panírozásához
durva zsemlemorzsa panírozáshoz
kb 2 dl olaj
5 dkg vaj
3 dkg reszelt parmezán sajt
1 kk. méz
só
Kb2,5 dl húsalaplé
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 ek. felaprított snidling
Három darab tojást 4 és fél percig főzünk. Így a fehérje megszilárdul a sárgája viszont lágy marad.
Az almát héjjával együtt kettévágjuk, magházát kivágjuk.
Egyenként ráfektetjük egy darab fóliára, meghintjük kakukkfű levelekkel, négy-öt csepp olivaolajat csepegtetünk rá, megsózzuk, majd becsomagoljuk a fóliába. 80C°-os sütőbe teszük 10 percre.
Közben a zekkert kockára vágva megfőzzük annyi húsalaplében amennyi éppen ellepi,/ ha ez nincs, sós vízben/. A főzőlevet leszürjük, de nem öntjük ki, ezzel hígitjuk a pürét. Botmixerrel pürésítjük, 3 dkg vajat és 3 dkg reszelt parmezánt adunk hozzá. Krémszerű legyen.
A megpucolt tojásokat bepanírozzuk és kirántjuk.
Az almákat kibontjuk a folpakból, cikkekre vágjuk, picit megkenjük mézzel és 2 dkg vajon átsütjük, vagyis karamellizáljuk.
Úgy tálaljuk, hogy a tányér közepére teszünk zellerpürét, rá ültetjük a félbevágott rántott tojást, köré rendezzük a cikkekre vágott karamellizált almát és az egészet meghintjük petrezselyemzölddel vagy snidlinggel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.