Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rántott tojás zellerpürével és karamellizált almáv

felvitel dátuma: 2016-04-17 23:44:10       mai nézettség: 1       nézettség: 1353
részletes recept
Rántott tojás zellerpürével és karamellizált almáv
Hozzávalók 3 személyre:

4 db tojás

3 db alma

20 dkg zeller felkockázva

2 kk. kakukkfű

1 ek olivaolaj

liszt a tojások panírozásához

durva zsemlemorzsa panírozáshoz

kb 2 dl olaj

5 dkg vaj

 3 dkg reszelt parmezán sajt

1 kk. méz

Kb2,5 dl húsalaplé

1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

1 ek. felaprított snidling

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

Három darab tojást 4 és fél percig főzünk. Így a fehérje megszilárdul a sárgája viszont lágy marad.

Az almát héjjával együtt kettévágjuk, magházát kivágjuk.

 Egyenként ráfektetjük egy darab fóliára, meghintjük kakukkfű levelekkel,  négy-öt csepp olivaolajat csepegtetünk rá, megsózzuk, majd becsomagoljuk a fóliába. 80C°-os sütőbe teszük 10 percre.

Közben a zekkert kockára vágva megfőzzük annyi húsalaplében amennyi éppen ellepi,/ ha ez nincs, sós vízben/. A főzőlevet leszürjük, de nem öntjük ki, ezzel hígitjuk a pürét. Botmixerrel pürésítjük, 3 dkg vajat és 3 dkg reszelt parmezánt adunk hozzá. Krémszerű legyen.

A megpucolt tojásokat bepanírozzuk és kirántjuk.

Az almákat kibontjuk a folpakból, cikkekre vágjuk, picit megkenjük mézzel és 2 dkg vajon átsütjük, vagyis karamellizáljuk.

Úgy tálaljuk, hogy a tányér közepére teszünk zellerpürét, rá ültetjük a félbevágott rántott tojást, köré rendezzük a cikkekre vágott karamellizált almát és az egészet meghintjük petrezselyemzölddel vagy snidlinggel.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*