Hozzávalók:
8 szelet sertés tarja (csont nélkül)
Panírhoz:
3 db tojás
teljes kiőrlésű liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Körethez:
1 cs tönköly búza
50 dkg tisztított burgonya
Elkészítés:
A búzát annyi sós,forrásban lévő vízbe tesszük főni,hogy jól ellepje,én tettem bele egy kis natúr szárított zöldségkeveréket,ami finom ízt ad a köretnek.
Addig főzzük,míg nem látjuk,hogy nyílnak szétfelé a szemek,néha fordítsuk meg a tasakot.(én kuktába tettem és így hamar megfőtt,talán 15 perc)Ha megfőtt szűrőbe tesszük lecsepegtetjük,a zöldségkeveréket kis lyukú szűrőbe öntjük majd a búzával összekeverjük.
A megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük,majd leszűrjük,vajjal összetörjük.
A húst kiklopfoljuk,sózzuk,a tojásokat egy tányérba ütjük,sózzuk és villával jól felverjük,a zsemlemorzsát egy tányérba öntjük,a húsokat
lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába forgatjuk és a felforrósított olajban kisütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.