· 60 dkg csont nélküli sertés karaj
· 20 dkg zsemlemorzsa
· 3 tojás
· 2 tk só
· 20 dkg liszt
· olaj a kisütéshez (kb. 1/2 l)
1. A húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát meghintjük.
2. Előbb lisztbe, majd kicsi sóval elkevert, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a húsokat.
3. Közepesen forró olajban, ami ellepi a hússzeleteket, szép arany barnára kisütjük, először az egyik, majd a másik oldalát. (Háztartási papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.
Én ez esetben a Tupperware tálaló mesterbe szoktam kiszedni ,mert az dupla falú és rácsos melyben le tud csöpögni a zsíradék
Rízzsel tálaltam ,de lehet krumplival is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.