Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rántott Sertéskaraj

felvitel dátuma: 2013-06-09 19:22:27       mai nézettség: 2       nézettség: 2327
részletes recept
Rántott Sertéskaraj
Hozzávalók 6 személyre:

·         60 dkg  csont nélküli  sertés karaj

·         20 dkg  zsemlemorzsa

·          3 tojás

·         2 tk só

·         20 dkg liszt

·         olaj a kisütéshez (kb. 1/2 l)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

1.    A húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát meghintjük.

2.    Előbb lisztbe, majd kicsi sóval elkevert, felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk a húsokat.

3.    Közepesen forró olajban, ami ellepi a hússzeleteket, szép arany barnára kisütjük, először az egyik, majd a másik oldalát. (Háztartási papírtörlővel bélelt tálba szedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla.

 

Én ez esetben  a Tupperware  tálaló mesterbe szoktam kiszedni ,mert az dupla falú és rácsos melyben le tud csöpögni a zsíradék

Rízzsel tálaltam ,de lehet krumplival is.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*