1 kg újkrumpli
fokhagyma fűszersó
őrölt kömény
curry
őrölt bors
őrölt rozmaring
só
1-2 fej patisszon
2-3 db tojás (a patissontól függ, hány darabra lesz szükség a panírozáshoz)
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
+ sütőzacskó a krumplinak
A patisszont megtisztítjuk és felszeleteljük, a magokat kidobjuk belőle. Kicsit besózzuk, majd pár percig hagyjuk, hogy átjárja. Közben megtisztítjuk a krumplit, hasábokra vágjuk. A fűszereket ízlés szerint egy kevés sóval összekeverjük, rászórjuk a krumpligerezdekre, meglocsoljuk 1-2 ek. olajjal és alaposan átforgatjuk. Sütőzacskóba pakoljuk, végét lezárjuk, és pár lyukat szúrunk rá, hogy a felesleges gőz távozhasson. Mehet a sütőbe, kb. egy óra alatt finoman megsül.
Ezután a szokásos módon ( liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk a patisszonokat és egy serpenyőben felhevített olajba pakolva nem túl nagy lángon megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja alóla. Ha megsül a krumpli, óvatosan kinyitjuk a zacskót, ollóval végigvágjuk és tálra szedjük a krumplit.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.