Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Rántott patiszon fűszeres krumplival

felvitel dátuma: 2012-08-03 14:36:20       mai nézettség: 2       nézettség: 2689
részletes recept
Rántott patiszon fűszeres krumplival
Hozzávalók 3 személyre:

1 kg újkrumpli
fokhagyma fűszersó
őrölt kömény
curry
őrölt bors
őrölt rozmaring

1-2 fej patisszon
2-3 db tojás (a patissontól függ, hány darabra lesz szükség a panírozáshoz)
liszt
zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
+ sütőzacskó a krumplinak

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A patisszont megtisztítjuk és felszeleteljük, a magokat kidobjuk belőle. Kicsit besózzuk, majd pár percig hagyjuk, hogy átjárja. Közben megtisztítjuk a krumplit, hasábokra vágjuk. A fűszereket ízlés szerint egy kevés sóval összekeverjük, rászórjuk a krumpligerezdekre, meglocsoljuk 1-2 ek. olajjal és alaposan átforgatjuk. Sütőzacskóba pakoljuk, végét lezárjuk, és pár lyukat szúrunk , hogy a felesleges gőz távozhasson. Mehet a sütőbe, kb. egy óra alatt finoman megsül.
Ezután a szokásos módon ( liszt-felvert tojás-zsemlemorzsa) bepanírozzuk a patisszonokat és egy serpenyőben felhevített olajba pakolva nem túl nagy lángon megsütjükPapírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat legyen ami felszívja alóla. Ha megsül a krumpli, óvatosan kinyitjuk a zacskót, ollóval végigvágjuk és tálra szedjük a krumplit.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*