Finom, már kipróbáltam.
· 4 db nagy szemű burgonya
· 10dkg liszt
· 2 db tojás
· 10 dkg zsemlemorzsa
· 2-3 tk só
·
olaj sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és hosszában, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
Majd a szeleteket besózzuk .
A panírozás ugyan az, mint a rántott húsnál: liszt, tojás és morzsa. A tojásba bőven tegyünk sót, mert a krumpli sok sót felvesz. Én egy jó nagy csipetet tettem a 4 db nagy krumplihoz .Jó alaposan bundázzuk be, figyeljünk rá, hogy a széleire is kerüljön panír.
Forrósítsuk meg az olajat, majd kezdjük el kisütni a krumplikat.
Végig alacsony lángon süssük, nehogy az legyen a vége, hogy a bunda megpirul, a krumpli viszont nyers marad.
Frissen, még melegen tálaljuk! Úgy az igazi .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.