Nagyon jól néz ki és egészséges
Ennek a panírnak az alapanyaga nem a megszokott, Szekeres Rita által megismert hajdina és amaránt az egyik alapja az örleménynek, én bővítettem szezámmaggal. Egészséges étel. Férjemnek is ízlett.
A pálmazsír omega3 zsírsavakban gazdag, egészséges, nincs szaga sütés közben, nem szívja fel az étel a zsírt. A kókuszzsírhoz hasonlóan lassű tűzön süssük a húst és nem kell annyi alá, mint a sertés zsírnál például.
A húst megtisztítom, szeletekre vágom és picit átklopfolom, majd besózom. Az örleményt előkészítem addig, a hajdinát és pattogtatott amaránt megdarálom liszt formába, majd a szezámmaggal összekeverem, ez az örlemény lesz lizst és zsemlemorzsa helyett. A tojásokat felverem.
A húst belemártom az örleménybe, mindkét oldalát alaposan bepanírozom vele és beleteszem a tojásba, majd vissza az örleménybe. Jó, ha sütés előtt végezzük ezt a panírozási folyamatot, mert nem alkalmas hűtőbe téve állni hagyni és később sütni. Szóval ha kész a panírozás, akkor egy serpenyőben felhevítem a zsírt, majd lassű tűzön, fedő alatt mindkét oldalát megsütöm a húsnak, lehet többször forgatni a szeleteket.
Köretnek vegyes salátát ettem, a család még petrezselymes burgonyát.
Vegyes saláta: jégsaláta, retek, hagyma, uborka, paprika, pritaminpaprika, paradicsom. Én szeretem mindenféle öntet nélkül, így simán enni. Ez volt épp kéznél otthon.
A pálmazsír ára kb. ugyanannyi, mint a kókuszzsíré, nekem Pestről szerezték be.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.