8 - 10 szelet csirkemell, pulykamell vagy karaj (kb. 80 dkg)
1 nagy tejföl
Tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
Érdekessége ennek a receptnek, hogy fordítottan panírozzuk ki a húst. Kisütése után még a sütőben jó tejfölösen tovább sütjük, amitől isteni finom szaftos, puha lesz.
A hússzeleteket először sózom, majd zsemlemorzsán kiklopfolom. Ezt úgy csinálom, hogy zsemlemorzsát öntök egy neylon zacskóba, belerakom a húst és így klopfolom. Majd felvert tojásba mártom és hirtelen kisütöm.
Hőállótálba rakom a húsokat, egyenként meglocsolom a tejföllel, amelyet előtte elkevertem kb. 0,5-1 dl vízzel, sóval. Egymás tetejére is rakhatjuk a húst.
A maradék tejfölt még ráöntöm, lefedve 20 percig közepes hőmérsékletű tűzön, majd fedő nélkül még 10-15 percig a sütőben átsütöm.
Köretnek krumplisaláta, petrezselymes krumpli vagy bármilyen zöldségsaláta illik hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.