Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rántott gomba töltve

felvitel dátuma: 2017-05-13 15:30:12       mai nézettség: 1       nézettség: 623
részletes recept
Rántott gomba töltve
Hozzávalók 3 személyre:

Hozzávalók:

50 dkg csiperkegomba,20 dkg reszelt sajt, 1db kisebb fej hagyma, 1 zsemle, fél csokor  petrezselyem, 4 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, őrölt bors, só ízlés szerint, olaj a sütéséhez

 

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Megtisztítjuk a gombákat, a szárukat kiszedjük. A hagymát és a gombák szárát apróra vágjuk, kevés olajon együtt megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vágott petrezselymet is, majd hagyjuk kihűlni.
A zsemlét beáztatjuk, majd kicsavarjuk, belekeverünk két tojással, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és az egészet összedolgozzuk a kihűlt hagymás gombával. Ezzel a töltelékkel megtömjük a gombafejeket, majd hagyományos módon bepanírozzuk – tojás, liszt, prézli –, és forró olajban kisütjük. Hagyományosan párolt rizzsel és tartárral tálaljuk, de finom hozzá bármilyen pikáns mártás és zöldsaláta is.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*