Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rántott géva gomba

felvitel dátuma: 2013-05-10 00:37:53       mai nézettség: 1       nézettség: 3106
részletes recept
Rántott géva gomba
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg géva gomba

1/2 l tej

4 cikk fokhagyma

1db vöröshagyma

1 evőkanál

3 evőkanál liszt

3 db tojás

1 evőkanál szezámmag

evőkanál zsemlemorzsa

olaj a sütéshez

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 10 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A gombát felszeleteljük kb 0.5-1 cm-es, minél nagyobb szeletekre /amit az adott gomba  "fazonjából" sikerül vágni/. 

Ahol szennyeződést látunk rajta, kis késsel lekapargatjuk, vagy ha a növekedése során valamilyen levél vagy ág darabot körbenőtt, azt kivágjuk, majd egy körömkefével      / nekem van egy olyan körömkefém amit csak citrom, krumpli, ...stb megsúrolására használok!/, folyó víz alatt át keféljük.

A megmosott gombákat egy mélyebb tálba tesszük, a tejet ráöntjük-lehetőleg fedje el a gombákat- majd  fél órai áztatás után lobogó forró vízbe tesszük a szeleteket amibe beletettünk egy lapos evőkanál sót, egy vöröshagymát, és a fokhagyma cikkeket.

1/2 órai csendes főzés, abárolás után a gomba szeleteket tálcára szedjük, kipannírozzuk és az olajban szép pirosra sütjük.

Tartármártást , sült krumplit vagy rízst kínálunk mellé.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*