1 kg géva gomba
1/2 l tej
4 cikk fokhagyma
1db vöröshagyma
1 evőkanál só
3 evőkanál liszt
3 db tojás
1 evőkanál szezámmag
5 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
A gombát felszeleteljük kb 0.5-1 cm-es, minél nagyobb szeletekre /amit az adott gomba "fazonjából" sikerül vágni/.
Ahol szennyeződést látunk rajta, kis késsel lekapargatjuk, vagy ha a növekedése során valamilyen levél vagy ág darabot körbenőtt, azt kivágjuk, majd egy körömkefével / nekem van egy olyan körömkefém amit csak citrom, krumpli, ...stb megsúrolására használok!/, folyó víz alatt át keféljük.
A megmosott gombákat egy mélyebb tálba tesszük, a tejet ráöntjük-lehetőleg fedje el a gombákat- majd fél órai áztatás után lobogó forró vízbe tesszük a szeleteket amibe beletettünk egy lapos evőkanál sót, egy vöröshagymát, és a fokhagyma cikkeket.
1/2 órai csendes főzés, abárolás után a gomba szeleteket tálcára szedjük, kipannírozzuk és az olajban szép pirosra sütjük.
Tartármártást , sült krumplit vagy rízst kínálunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.