1 közepes hátsó csülök, 2-3 babérlevél, só, egész bors ízlés szerint, 3 gerezd fokhagyma. 5 dkg vaj, 5-7 dkg liszt, 1 merőkanál tej, 1 csokor petrezselyem, só, őrölt bors, a panírozáshoz liszt, tojás, durvára darált dió, olaj
A csülköt tegyük fel annyi vízben főzni, amennyi ellepi. Adjuk hozzá a fűszereket. Addig főzzük, amíg a hús a csontról leválik. Ha kihűlt szedjük le bőrt illetve a zsírosabb részeket, a húst pedig aprítsuk fel. Készítsük el a besamel mártást. Vajat hevítsünk fel, adjunk hozzá sót, majd keverjünk hozzá lisztet, ezután öntsünk hozzá annyi tejet, amennyivel sima, sűrű, kenhető mártást kapunk. Ebbe keverjük el az aprított húsokat és az aprított petrezselymet. Fűszerezzük sóval-borssal. Egy nagyobb tálcát béleljünk ki folpackkal és a masszát egyenletesen kenjük rá. Takarjuk le, majd néhány órára tegyük hideg helyre. Ezután mehet a panírozás. A masszából tetszés szerinti nagyságú darabokat vágjunk, majd panírozzuk be. Zsemlemorzsa helyett durvára darált diót használjunk. Bő olajban süssük meg. Nem kell sokáig sütni, csak addig, amíg a dióbunda szép aranybarnára sül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.