4db dundi csirkemellfilé(tehát csont nélkül,bör nélkül)
ebből 24 szelet hús lesz
4 db egész tojás
15dkg liszt
20dkg zsemlemorzsa
2 evk só
kb.1l étolaj
egy alkalmas serpenyö sütésre
panírozáshoz alkalmas tálak
Minden bört,hártyát,csontot,zsírt eltávolítok a húsról.Deszkára fektetem és egy jó éles késsel 1cm-nél semmiképpen nem vastagabb szeleteket alakítok ki.majd besózom és klopfolom Panírozom a szokásos módon:lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába.Én úgy szeretem,ha egyszerre mind bepanírozom,aztán csak sütöm.
Fontos,hogy ne legyen az olaj se túl forró,se túl langyos.Csak addig sütöm mind a két oldalról,amíg aranysárga lesz,de nem barna,föleg nem fekete.Ehhez én a jól bevált olajsütőmet használom ,amiben 8 perc alatt megsül a husi 170 fokon .Majd a Tálaló mesterbe szedem amiben a felesleges olaj is lecsepeg.
Köretként rizst vagy krumplipürét ajánlok hozzá.
Tipp :A Vágódeszkát öblítés után sóval kenjük be mert ez fertőtlenít a baktériumok ellen és a deszka sem veszi be a hús illatát .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.