- fél kg csirkecomb filézve,
- só, bors, fokhagyma,
- 1 ek kókusz zsír
Bundázáshoz:
- liszt,
- 2 db tojás felverve,
- zsemlemorzsa
A csirkehúst megmosom, lebőrözve, kifilézve keskenyebb darabkákra, csíkokra vágom.
Tálban sózom, borsozom, megszórom zúzott fokhagymával, levákuumozom és addig hagyom a vákuumban, amíg előkészítem az anyagokat a panírozáshoz.
A húscsíkokat klasszikus módon panírozom, egyenként megforgatom lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában.
Előmelegítek egy 24 cm-es AMC sütőelemet, kétharmad hővel, a visiotherm első zöld jelzéséig, beleteszem a kókusz zsírt - azonnal felolvad - és belerakom a panírozott húscsíkokat.
Körbepirítom őket, majd amikor minden oldaluk megsült - 1-2 perc - ráteszem az edényre a fedőt és hagyom a visiotherm jelzését kb 90 fokig felmenni.
Leveszem a fedőt és tálalom a rántott húscsíkokat.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.