Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 13 vasárnap Ida névnapja

Főoldal » Rántott csirke-csíkok

felvitel dátuma: 2012-11-12 06:19:46       mai nézettség: 1       nézettség: 1708
részletes recept
Rántott csirke-csíkok
Hozzávalók 4 személyre:

- fél kg csirkecomb filézve,

- , bors, fokhagyma,

- 1 ek kókusz zsír

Bundázáshoz:

- liszt,

- 2 db tojás felverve,

- zsemlemorzsa

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 5 perc

Elkészítés:

A csirkehúst megmosom, lebőrözve, kifilézve keskenyebb darabkákra, csíkokra vágom.

Tálban sózom, borsozom, megszórom zúzott fokhagymával, levákuumozom és addig hagyom a vákuumban, amíg előkészítem az anyagokat a panírozáshoz.

A húscsíkokat klasszikus módon panírozom, egyenként megforgatom lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában.

Előmelegítek egy 24 cm-es AMC sütőelemet, kétharmad hővel, a visiotherm első zöld jelzéséig, beleteszem a kókusz zsírt - azonnal felolvad - és belerakom a panírozott húscsíkokat.

Körbepirítom őket, majd amikor minden oldaluk megsült - 1-2 perc - ráteszem az edényre a fedőt és hagyom a visiotherm jelzését kb 90 fokig felmenni.

Leveszem a fedőt és tálalom a rántott húscsíkokat.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.suepax.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*