8 db csirkecomb |
ízlés szerint só |
20 dkg liszt |
3 db tojás |
20 dkg zsemlemorzsa |
igény szerint olaj |
1 marék szezámmag
A csirke alsócombokat jól megmossuk és leszárítgatjuk. Ha nem szeretjük, a bőrét húzzuk le.
Sózzuk meg, hagyjuk állni kis ideig, majd töröljük szárazra. A Csont mellett én bevágom hogy jól átsüljön. Először lisztben, utána kevés sóval felvert tojásban, végül zsemlemorzsában forgatjuk meg.A Zsemlemorzsába én egy marék szezámmagot tettem. Panírozás után azonnal süssük meg, mert különben a panír leválik. Bő középforró olajban kezdjük sütni, a húsok lehetőleg ússzanak az olajban. Egyszerre csak annyi húst tegyünk az olajba, hogy jelentősen ne hűtse le. Az első oldalt fedő alatt süssük, hogy biztosan átsüljön, majd fordítás után, a fedőt levéve, a hőfokot kicsit megemelve, addig hagyjuk az olajban, amíg aranybarna nem lesz. Ha bizonytalanok vagyunk, hogy átsült-e, egyet vágjunk ketté vagy szúrjuk meg késsel, ha puha és nem véres lé csordul ki, akkor elkészült. Konyhai papírtörlőn hagyjuk lecsepegni a felesleges olajat és frissen, forrón tálaljuk.
Bármilyen köret, saláta illik hozzá. Nálunk kukoricás rízzsel lett tálalva .
Bármilyen csirke alkatrészből süthetjük, csak arra figyeljünk, hogy a túl nagyra hagyott darabok nem sülnek át, a közepük véres marad és csirkénél ez nem gusztusos.
Ha gyerekeknek készítjük, érdemes a combot kifilézni és a kicsontozott mellet több darabba vágni. Én csirkemell filét is paníroztam a gyerekeknél ez jobban megy. A tojásba keverhetünk különböző fűszereket és a zsemlemorzsa egy részét is kiválthatjuk darált dióval, reszelt sajttal vagy kókuszreszelékkel. Ez esetben én szezámmagot raktam. A lehetőségek tárháza végtelen, csak a fantáziánk szab határt.
Jó étvágyat .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.