Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rántot karfiol tartármártással

felvitel dátuma: 2012-01-08 16:01:56       mai nézettség: 1       nézettség: 1208
részletes recept
Rántot karfiol tartármártással
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg friss karfiol

15-15 dkg liszt

2 egész tojás

2,5 dl sör

1 tk fűszerkeverék (bármi ami az ízlésünknek megfelel) csirke, wok, brassói stb.

őrölt bors

(nem írok mennyiséget mert mindenki másképpen sóz, de a lényeg, hogy nagyon sós legyen a sörtészta mert a karfiol nagyon igényli).

zsemlemorzsa (annak aki igényli)

olaj a sütéshez

Majonézhez

1 db egész tojás

1 tk mustár

1 tk citromlé

pici , bors, cukor

2,5 dl olaj

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

1.Nagyon apró rózsáira szedem a karfiolt, megmosom és jól lecsepegtetem. Közben elkészítem a sörtésztát. Felverem a tojást beleteszem a lisztet, sört, sót és borsot, fűszerkeveréket, alaposan kikeverem és 20 percre félreteszem.

2. A sörtésztába forgatom a karfiolt és szűrőkanállal lecsepegtetem, majd a forró olajban aranybarnára sütöm. A másik lehetőség, hogy a sörtésztától lecsepegtetett karfiolt még zsemlemorzsában forgatom meg és így sütöm ki.

A 10 másodperces majonéz videón.

Tartármártáshoz

további 1 db tojás sárgája

1-2 ek tejföl

folyamatos kostolás mellett ízlés szerint mustár, , bors cukor

 

 

Szakács:


Film link: http://okostojas.blog.hu/2008/01/24/majonez_10_masodperc_alatt

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2012 január 8

Nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindig tanul az ember! Koszike! Meg a majonéz linkje is szuper, így még nem láttam!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*