Nagyon jó!!!!!!!!!!!!!!!!! Mindig tanul az ember! Koszike! Meg a majonéz linkje is szuper, így még nem láttam!
1 kg friss karfiol
15-15 dkg liszt
2 egész tojás
2,5 dl sör
1 tk fűszerkeverék (bármi ami az ízlésünknek megfelel) csirke, wok, brassói stb.
őrölt bors
só (nem írok mennyiséget mert mindenki másképpen sóz, de a lényeg, hogy nagyon sós legyen a sörtészta mert a karfiol nagyon igényli).
zsemlemorzsa (annak aki igényli)
olaj a sütéshez
Majonézhez
1 db egész tojás
1 tk mustár
1 tk citromlé
pici só, bors, cukor
2,5 dl olaj
1.Nagyon apró rózsáira szedem a karfiolt, megmosom és jól lecsepegtetem. Közben elkészítem a sörtésztát. Felverem a tojást beleteszem a lisztet, sört, sót és borsot, fűszerkeveréket, alaposan kikeverem és 20 percre félreteszem.
2. A sörtésztába forgatom a karfiolt és szűrőkanállal lecsepegtetem, majd a forró olajban aranybarnára sütöm. A másik lehetőség, hogy a sörtésztától lecsepegtetett karfiolt még zsemlemorzsában forgatom meg és így sütöm ki.
A 10 másodperces majonéz videón.
Tartármártáshoz
további 1 db tojás sárgája
1-2 ek tejföl
folyamatos kostolás mellett ízlés szerint mustár, só, bors cukor
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.