Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Desszert étel receptek » Rakottzsemle almával

felvitel dátuma: 2011-11-20 00:23:50       mai nézettség: 2       nézettség: 1424
részletes recept
Rakottzsemle almával
Hozzávalók 6 személyre:

6db szikkadt zsemle,2db tojás,3-4db reszeltalma,1 vanilincukor,10dkg kristálycukor,5-6dkg darált dió,késhegynyi fahéj,félliter tej,5dkg olvasztott vaj,

4dkg zsemlemorzsa ,2dkg olaj vagy vaj a tortaforma kenéséhez és meghintéséhez.

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A zsemléket félbevágom és leöntöm a langyos tejjel,kinyomkodom és beleütöm a tojásokat és hozzáadom az olvasztott vajat.Összekeverem a vaniliás cukorral.A tortaformát kivajazom,zsemlemorzsával meghintem és a massza felét beleöntöm,rásimitom a reszelt almát,amiben elkevertem a 10dkg cukrot  a fahéjat és a darált diót .Ráöntöm a zsemlés massza másik felét és forró sütőben 180 foknál 15-20 perc alatt megsütöm.Porcukorral meghintem és már tálalom is.

Lekvárt kinálhatunk mellé.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4980

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*