6db szikkadt zsemle,2db tojás,3-4db reszeltalma,1 vanilincukor,10dkg kristálycukor,5-6dkg darált dió,késhegynyi fahéj,félliter tej,5dkg olvasztott vaj,
4dkg zsemlemorzsa ,2dkg olaj vagy vaj a tortaforma kenéséhez és meghintéséhez.
A zsemléket félbevágom és leöntöm a langyos tejjel,kinyomkodom és beleütöm a tojásokat és hozzáadom az olvasztott vajat.Összekeverem a vaniliás cukorral.A tortaformát kivajazom,zsemlemorzsával meghintem és a massza felét beleöntöm,rásimitom a reszelt almát,amiben elkevertem a 10dkg cukrot a fahéjat és a darált diót .Ráöntöm a zsemlés massza másik felét és forró sütőben 180 foknál 15-20 perc alatt megsütöm.Porcukorral meghintem és már tálalom is.
Lekvárt kinálhatunk mellé.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.