Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Rakott-Töltött Kelkáposzta

felvitel dátuma: 2014-02-11 14:11:34       mai nézettség: 1       nézettség: 721
részletes recept
Rakott-Töltött Kelkáposzta
Hozzávalók 4 személyre:

1 közepes fej kelkáposzta
1 kg darált hús
2 csomag zacskós rizs /megfőzve/
1 darab füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma / kockára vágva /
5-6 gerezd fokhagyma
sok tejföl,reszelt sajt
Fűszerek: só, bors, majoránna, 1 evőkanál pirospaprika

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A kelkáposztáról lefejtünk annyi levelet, amennyi tölteléket szeretnénk csinálni. A vastag eret kivágjuk belőle, majd sós, forró vízben 4-5 percig főzzük. A maradék kelkáposztát csíkokra vágjuk, ezt is puhára főzzük.

A szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pároljuk.

Fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük a húst. Ha kész hozzákeverjük az előzőleg megfőzött rizst.

A kelkáposzta leveleket megtöltjük, feltekerjük úgy mint a töltött káposztánál. Egy bő kanálnyi húst teszünk bele.Egy jénai vagy tepsi aljára terítjük a kimaradt tölteléket, a felszeletelt, megfőzött kelkáposzta csíkokat ,ráhelyezzük a kelkáposzta csomagokat.Tetejére tejfölt teszünk, megszórjuk reszelt sajttal,majd a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*