1 közepes fej kelkáposzta
1 kg darált hús
2 csomag zacskós rizs /megfőzve/
1 darab füstölt szalonna
1 közepes fej vöröshagyma / kockára vágva /
5-6 gerezd fokhagyma
sok tejföl,reszelt sajt
Fűszerek: só, bors, majoránna, 1 evőkanál pirospaprika
A kelkáposztáról lefejtünk annyi levelet, amennyi tölteléket szeretnénk csinálni. A vastag eret kivágjuk belőle, majd sós, forró vízben 4-5 percig főzzük. A maradék kelkáposztát csíkokra vágjuk, ezt is puhára főzzük.
A szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk. Rádobjuk a hagymát, majd a fokhagymát, és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, majd fehéredésig pároljuk.
Fűszerezzük, felöntjük kevés vízzel, és puhára főzzük a húst. Ha kész hozzákeverjük az előzőleg megfőzött rizst.
A kelkáposzta leveleket megtöltjük, feltekerjük úgy mint a töltött káposztánál. Egy bő kanálnyi húst teszünk bele.Egy jénai vagy tepsi aljára terítjük a kimaradt tölteléket, a felszeletelt, megfőzött kelkáposzta csíkokat ,ráhelyezzük a kelkáposzta csomagokat.Tetejére tejfölt teszünk, megszórjuk reszelt sajttal,majd a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.