Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Rakottt palacsinta Csilditől

felvitel dátuma: 2020-09-17 22:26:44       mai nézettség: 4       nézettség: 813
részletes recept
Rakottt palacsinta Csilditől
Hozzávalók 6 személyre:

40 dkg liszt

3 db tojás

 3/4 l tej

 1cs vaníliás cukor

3-4 ek olaj

csipet só

szóda vagy szénsavas ásványvíz

 

A lekvár töltelékhez

30 dkg sárgabarack lekvár

 

A diós töltelékhez

20 dk g dió (darált)

10 dkg kristálycukor

1 dll habtejszín 

 

A kakaós töltelékhez

4 dkg holland kakaópor

10 dkg kristálycukor

csepp tej

 

A tetejére

250 ml hullala tejszín

3-4 evőkanál  sárgabarack lekvár

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
  1. A tojást elkeverjük a cukorral, a tejjel, az olajjal és a sóval, majd beleszórjuk a lisztet is. Sűrű tésztát kapunk, amit legalább 1 órán keresztül pihentetünk.
  2. Majd annyi vízzel engedjük fel, hogy kb. tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. Ha túl híg, tojással és liszttel sűrítsük.
  3. És kezdődhet a sütés, amihez olajat már nem kell használni, mert a tésztában van elég. Ebből a mennyiségű tésztából kb. 20 darab lesz.

 

Ezután

A töltelékeket is elkészítjük. A kakaóshoz a kakaóport, és a cukrot összekeverjük. csepp tejjel lágyíthatjuk

A dióshoz a darált dióhoz adjuk a cukrot, a tejszínt és keverjük össze.

Egy 25 cm átmérőjű tortaformában szeretem összeállítani, az alját kenjük ki vajjal. Az első palacsintát vékonyan megkenjük a dió töltelékkel, erre jön a második palacsinta.,majd a  lekvár .Újabb palacsinta. Megszórjuk a kakaóval, ismét palacsinta majd megkenjük lekvárral. És kezdjük, előröl. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelék vagy a palacsinta, vagy úgy gondoljuk elég magas lesz.

Ha befejeztük a rétegezést, akkor a tejszínt felverés nélkül óvatosan kikeverjük és hozzáadjuk a lekvárt.

Ezt egy kanállal a legfelső palacsinta tetejére kenjük.

180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, míg szép arany színűvé válik

Tálalhatjuk porcukorral vagy tejszínhabbal is de elég édes így is. finom

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*