40 dkg liszt
3 db tojás
3/4 l tej
1cs vaníliás cukor
3-4 ek olaj
csipet só
szóda vagy szénsavas ásványvíz
A lekvár töltelékhez
30 dkg sárgabarack lekvár
A diós töltelékhez
20 dk g dió (darált)
10 dkg kristálycukor
1 dll habtejszín
A kakaós töltelékhez
4 dkg holland kakaópor
10 dkg kristálycukor
csepp tej
A tetejére
250 ml hullala tejszín
3-4 evőkanál sárgabarack lekvár
Ezután
A töltelékeket is elkészítjük. A kakaóshoz a kakaóport, és a cukrot összekeverjük. csepp tejjel lágyíthatjuk
A dióshoz a darált dióhoz adjuk a cukrot, a tejszínt és keverjük össze.
Egy 25 cm átmérőjű tortaformában szeretem összeállítani, az alját kenjük ki vajjal. Az első palacsintát vékonyan megkenjük a dió töltelékkel, erre jön a második palacsinta.,majd a lekvár .Újabb palacsinta. Megszórjuk a kakaóval, ismét palacsinta majd megkenjük lekvárral. És kezdjük, előröl. Ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogy a töltelék vagy a palacsinta, vagy úgy gondoljuk elég magas lesz.
Ha befejeztük a rétegezést, akkor a tejszínt felverés nélkül óvatosan kikeverjük és hozzáadjuk a lekvárt.
Ezt egy kanállal a legfelső palacsinta tetejére kenjük.
180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk 10 percre, míg szép arany színűvé válik
Tálalhatjuk porcukorral vagy tejszínhabbal is de elég édes így is. finom
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.