Bomba otlet, Jutkám ezt hamarosan kipróbálom, nagyon szép és fincsike!
1 közepes fej karfiol
1/2 patiszon csíkokra vágva
2 dl tejföl
1 tk. őrölt bors
1 tk. őrölt pirospaprika
1 ek. biomix ételízesítő
1 cs. petrezselyemzöld apróra vágva
8 evőkanál maradék pörkölt
10 dkg trapista sajt
10 dkg. bacon vagy füstölt szalonna
2 dkg vaj /tepsi vagy jénai kikenéséhez/
3 dkg zsemlemorzsa
só "
A lehetőleg egyforma rózsákra szedett karfiolt 5 percig főzzük. Leszürjük, kihűtjük.
A tepsit kikenjük a vajjal, meghintjük a zsemlemorzsával, majd a tejfölt elkeverjük a fűszerekkel.
A csíkokra vágott patiszont megmártjuk a fűszeres tejfölben és a tepsi aljára fektetjük. Erre elosztjuk a pörköltet, majd az előfőzött karfiolokat is bemártjuk a fűszeres tejfölbe és a pörkölt tetejére rakjuk.
Sajtot reszelünk rá, majd betakarjuk a felvágott szalonna szeletekkel.
180 C˙-os sütőben 45-50 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.