Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rakott-mártogatott zöldségek

felvitel dátuma: 2011-10-01 13:40:37       mai nézettség: 1       nézettség: 848
részletes recept
Rakott-mártogatott zöldségek
Hozzávalók 1 személyre:

1 közepes fej karfiol

1/2 patiszon csíkokra vágva

2 dl tejföl

1 tk. őrölt bors

1 tk. őrölt pirospaprika

1 ek. biomix ételízesítő

1 cs. petrezselyemzöld apróra vágva

8 evőkanál maradék pörkölt

 10 dkg trapista sajt

10 dkg. bacon vagy füstölt szalonna

 2 dkg vaj /tepsi vagy jénai kikenéséhez/

3 dkg zsemlemorzsa

só             "

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A lehetőleg egyforma rózsákra szedett karfiolt 5 percig főzzük. Leszürjük, kihűtjük.

A tepsit kikenjük a vajjal, meghintjük a zsemlemorzsával, majd a tejfölt elkeverjük a fűszerekkel.

A csíkokra vágott patiszont megmártjuk a fűszeres tejfölben és a tepsi aljára fektetjük. Erre elosztjuk a pörköltet, majd az előfőzött karfiolokat is bemártjuk a fűszeres tejfölbe és a pörkölt tetejére rakjuk.

Sajtot reszelünk , majd betakarjuk a felvágott szalonna szeletekkel.

180 C˙-os sütőben 45-50 percig sütjük.

Szakács: Kercsike


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 1

Bomba otlet, Jutkám ezt hamarosan kipróbálom, nagyon szép és fincsike!

0/10 Kercsike 2011 október 1

Köszönöm Anna!

8/10 máriafehérvári 2011 október 3

Ma megcsináltam pont karfiolt terveztem külön nem kellet vásárolnom.Nagyon finom

0/10 nemeth-ek 2011 október 7

Egyetértek Annával, szuper ötlet! Ki fogom próbálni, nagyon guszta!

0/10 Kercsike 2011 október 10

Köszönom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*