Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 19 szombat Emma névnapja

Főoldal » Rakottkarfiol, kicsit másképpen

felvitel dátuma: 2012-04-23 19:48:50       mai nézettség: 3       nézettség: 1823
részletes recept
Rakottkarfiol, kicsit másképpen
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg karfiol
1 bögre rízs
10 dkg kolbász
fél fej hagyma
1 szál sárgarépa
fél liter tejföl
3 fött tojás
1 egész tojás
, bors
10 dkg szalonna
15 dkg zsemlemorzsa
1,5 dl olaj

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Először megnéztem mi van a hűtöben.
Találtam kis darab kolbászt, kis darab szalonnát, volt tojás és volt itthon egy szép fej karfiol és tejföl.
Na gondoltam ebből kell főznöm.
Hát nekiálltunk a fiammal.

A szalonnát kiskockára vágva elkezdtem kisütni, abba tettem a megmosott rízst, a kockázott kolbászt és együtt pirítottam tovább, majd hozzádobtam fél fej vöröshagymát apróra vágva, átkevertem, felöntöttem forróvizzel, sóval, borssal ízesitettem és lefedve hagytam puhulni.
Közben sós vízben feltettem főzni a karfiolt éstojásokat, persze külön lábasban.
A karfiolt forrás után 15 percig főztem.
Addig elkészítettem a tejfölös keveréket
A tejfölt egy tálba öntöm, bele egy egész  tojást, sótborsot és 1 dl olajat.
Villával kikeverem.
zsemlemorzsát pici olajon megfuttatom, félreteszem.
Amikor a karfol elkészült,leszűröm a tojásokat megpucolom  és felkarikázom.
A tepsit kikenem a pirított morzsa felével, a karfiol fele, a rízskeverék fele, a tojáskarikák, meglocsolom a tejföl felével és ha kell picit sózom, betakarom a karfiollal,rászórom a zsemlemorzsát és meglocsolom újra a maradék tejföllel.
Lefóliázom és be az előmelegített sütőbe, 35-40  percre 170 fokon.
Majd a végén a fóliát leveszem és rápirítok.

Szakács: Márta


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*