1 kg karfiol
1 bögre rízs
10 dkg kolbász
fél fej hagyma
1 szál sárgarépa
fél liter tejföl
3 fött tojás
1 egész tojás
só, bors
10 dkg szalonna
15 dkg zsemlemorzsa
1,5 dl olaj
Először megnéztem mi van a hűtöben.
Találtam kis darab kolbászt, kis darab szalonnát, volt tojás és volt itthon egy szép fej karfiol és tejföl.
Na gondoltam ebből kell főznöm.
Hát nekiálltunk a fiammal.
A szalonnát kiskockára vágva elkezdtem kisütni, abba tettem a megmosott rízst, a kockázott kolbászt és együtt pirítottam tovább, majd hozzádobtam fél fej vöröshagymát apróra vágva, átkevertem, felöntöttem forróvizzel, sóval, borssal ízesitettem és lefedve hagytam puhulni.
Közben sós vízben feltettem főzni a karfiolt és a tojásokat, persze külön lábasban.
A karfiolt forrás után 15 percig főztem.
Addig elkészítettem a tejfölös keveréket:
A tejfölt egy tálba öntöm, bele egy egész tojást, sót, borsot és 1 dl olajat.
Villával kikeverem.
A zsemlemorzsát pici olajon megfuttatom, félreteszem.
Amikor a karfol elkészült,leszűröm a tojásokat megpucolom és felkarikázom.
A tepsit kikenem a pirított morzsa felével, rá a karfiol fele, rá a rízskeverék fele, rá a tojáskarikák, meglocsolom a tejföl felével és ha kell picit sózom, betakarom a karfiollal,rászórom a zsemlemorzsát és meglocsolom újra a maradék tejföllel.
Lefóliázom és be az előmelegített sütőbe, 35-40 percre 170 fokon.
Majd a végén a fóliát leveszem és rápirítok.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.