Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Rakott--csirkecombok

felvitel dátuma: 2012-05-28 12:29:09       mai nézettség: 1       nézettség: 2397
részletes recept
Rakott--csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre:

4 egész csirkecomb

2db zsemle

1db tojás,

2 evkanál zabpehely

20dkg mexicói zöldségkeverék,féliter vízben megfőzve

1,5kg burgonya

2 fej hagyma,2gerezd fokhagyma,

egy csokor petrezselyemzöldje

félliter kefir,

10dkg trapistasajt

,bors,majoranna,pici pirospaprika

1,5dl olaj a sütéshez

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 60 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A csirkecombokat tisztítás után lebörözzük,sóval,majorannával bedörzsölöm,félreteszem.A burgonyát,hagymát megtisztítom,felkarikázom,a mexicói keveréket a zabpehellyel 10 perc alatt megfőzöm,leszűröm kihűtöm,a levét féreteszem.

A zsemléket megáztatom,kinyomkodom és 1 tojással,a mexikói keverékkel,sóval,borssal,petrezselyemmel összekeverem töltelék masszává.

A szalonnát felkockázom,a petrezselymet összevágom,a kefirt elkeverem sóval,borssal,pici pirospaprikával.A tepsibe olajat hevitek a combokat hirtelen a tűzhely tetején pár perc alatt elősütöm,kiszedem,beleteszem a szalonnát,a fokhagymát,a karikára vágott burgonyát és a hagymát. A tetejére a combok jönnek és a mexicói tölteléket rásimítom,leöntöm a kefires öntettel,pici olajat csurgatok a tetejére ráöntöm a zöldséglevet,amit visszafogtam, egy másik tepsivel lefedem és előmelegített sütöben 1 órát sütöm.Majd reszelek sajtot és visszatolom pár percre.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=7299

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*