4 egész csirkecomb
2db zsemle
1db tojás,
2 evkanál zabpehely
20dkg mexicói zöldségkeverék,féliter vízben megfőzve
1,5kg burgonya
2 fej hagyma,2gerezd fokhagyma,
egy csokor petrezselyemzöldje
félliter kefir,
10dkg trapistasajt
só,bors,majoranna,pici pirospaprika
1,5dl olaj a sütéshez
A csirkecombokat tisztítás után lebörözzük,sóval,majorannával bedörzsölöm,félreteszem.A burgonyát,hagymát megtisztítom,felkarikázom,a mexicói keveréket a zabpehellyel 10 perc alatt megfőzöm,leszűröm kihűtöm,a levét féreteszem.
A zsemléket megáztatom,kinyomkodom és 1 tojással,a mexikói keverékkel,sóval,borssal,petrezselyemmel összekeverem töltelék masszává.
A szalonnát felkockázom,a petrezselymet összevágom,a kefirt elkeverem sóval,borssal,pici pirospaprikával.A tepsibe olajat hevitek a combokat hirtelen a tűzhely tetején pár perc alatt elősütöm,kiszedem,beleteszem a szalonnát,a fokhagymát,a karikára vágott burgonyát és a hagymát. A tetejére a combok jönnek és a mexicói tölteléket rásimítom,leöntöm a kefires öntettel,pici olajat csurgatok a tetejére ráöntöm a zöldséglevet,amit visszafogtam, egy másik tepsivel lefedem és előmelegített sütöben 1 órát sütöm.Majd reszelek rá sajtot és visszatolom pár percre.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.