Hozzávalók: 4 szelet nem túl zsíros ujjnyi vastag sertéstarja, 4 szelet csontozott sertés-rövidkaraj, 1 nagyobb csirkemell melyet csontozás után 4 részre vágunk és a darabokat még tovább szeleteljük /kb. 16 db vékony szeletre /, 2-3 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma felkarikázva, 2 dl paradicsomlé, só ,törött bors / ízlés szerint / 1 kávéskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál porcukor, 1 csipetnyi reszelt szerecsendió.
Elkészítése:
A húsokat gyengén ki klopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük. Egy fedeles tepsit / ha nincs jó egy hőálló tál is; fóliával / a zsírral kikenjük, és ki béleljük vékony szalonna szeletekkel. Ezt beborítjuk vékony hagyma karikákkal, majd ráhelyezzük a befűszerezett tarja szeleteket meghintve egy kávéskanál pirospaprikával. Ismét szalonna szeletek, erre hagyma kerül, majd az ízesített rövidkaraj. Ezt szintén szalonnával, hagymával takarjuk, majd a felszeletelt csirkemell következik. Az egészet leöntjük a paradicsomlével, meghintjük porcukorral meg a szerecsendióval majd sütőben 40-50 percig pároljuk. Akkor jó, ha a hús megpuhult és zsírjára sült. Törtburgonyával, párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.