Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rakott Zsivány Pecsenye

felvitel dátuma: 2016-09-25 13:25:52       mai nézettség: 1       nézettség: 1704
részletes recept
Rakott Zsivány Pecsenye
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók: 4 szelet nem túl zsíros ujjnyi vastag sertéstarja, 4 szelet csontozott sertés-rövidkaraj, 1 nagyobb csirkemell melyet csontozás után 4 részre vágunk és a darabokat még tovább szeleteljük /kb. 16 db vékony szeletre /, 2-3 dkg sertészsír, 10 dkg füstölt szalonna, 2 nagy fej vöröshagyma felkarikázva, 2 dl paradicsomlé, ,törött bors / ízlés szerint / 1 kávéskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál porcukor, 1 csipetnyi reszelt szerecsendió.

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

A húsokat gyengén ki klopfoljuk és sóval, borssal fűszerezzük. Egy fedeles tepsit / ha nincs jó egy hőálló tál is; fóliával / a zsírral kikenjük, és ki béleljük vékony szalonna szeletekkel. Ezt beborítjuk vékony hagyma karikákkal, majd ráhelyezzük a befűszerezett tarja szeleteket meghintve egy kávéskanál pirospaprikával. Ismét szalonna szeletek, erre hagyma kerül, majd az ízesített rövidkaraj. Ezt szintén szalonnával, hagymával takarjuk, majd a felszeletelt csirkemell következik. Az egészet leöntjük a paradicsomlével, meghintjük porcukorral meg a szerecsendióval majd sütőben 40-50 percig pároljuk. Akkor jó, ha a hús megpuhult és zsírjára sült. Törtburgonyával, párolt rizzsel, savanyúsággal tálaljuk.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*