Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rakott zöldbab ( vajbab )

felvitel dátuma: 2011-11-01 16:17:13       mai nézettség: 1       nézettség: 4263
részletes recept
Rakott zöldbab ( vajbab )
Hozzávalók 4 személyre:

 ½ kg vajbab

5 közepes  burgonya

3 tojás

2,5 dl tej

1,5 dl tejszín

1,5 dl tejföl

2 dkg vaj

2 dkg fehér tönkölyliszt

5 dkg parmezán sajt (lehet más is )

fehér vagy színes bors

http://www.toldifuszer.hu/

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A babot megmossuk és feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük és lecsöpögtetjük. (ez most fogyasztottból készült)

A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzzuk  és sós vízben megfőzzük.

2 tojást keményre főzünk, majd hűtjük, és a héját eltávolítjuk, vékony karikákra vágjuk, majf a karikákat félbe vágjuk.

A sütőedénybe rétegezzük a hozzávalókat, 1 sor burgonya, 1 sor tojás, 1 sor vajbab.

Elkészítjük a besamelt.

A vajat egy edényben felforrósítjuk és beletesszük a lisztet és világosra pirítjuk.

 A sajtot lereszeljük.

 1 tojást szétválasztunk, a sárgáját a tejjel, tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a sajtot, jól összekeverjük és a rántáshoz adjuk és takarékon folyamatosan keverve besűrítjük. A végén hozzáadjuk a tejfölt és jól  elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Kicsit sósabbra készítsük, mint ahogy szeretjük, mert a zöldségek magukba szívják és sótlan lesz. (Én nem szeretem utána sózni)

 A tetejét  megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

 

Egyik nap feltámadt bennem a zöldbab iránti vágy, de három napig tanfolyamon voltam, így nulla esélye volt, hogy megvalósuljon. Több féle lehetőség között tépelődtem, végül a rakott babra esett a választás. Amikor már majdnem megfőtt a bab, akkor jutott eszebe, hogy a rakott kelkáposzta mintájára, főzhettem volna babpörköltet és rizzsel rakottat, de majd legközelebbJ

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 2

Nagyon guszta!

0/10 Helga 2011 november 2

Köszi:) Finom lett, mi nagyon szeretjük a rakott zöldségeket:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*