Nagyon guszta!
½ kg vajbab
5 közepes burgonya
3 tojás
2,5 dl tej
1,5 dl tejszín
1,5 dl tejföl
2 dkg vaj
2 dkg fehér tönkölyliszt
5 dkg parmezán sajt (lehet más is )
só
fehér vagy színes bors
http://www.toldifuszer.hu/
A babot megmossuk és feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük. Amikor megfőtt, leszűrjük és lecsöpögtetjük. (ez most fogyasztottból készült)
A burgonyát megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzzuk és sós vízben megfőzzük.
2 tojást keményre főzünk, majd hűtjük, és a héját eltávolítjuk, vékony karikákra vágjuk, majf a karikákat félbe vágjuk.
A sütőedénybe rétegezzük a hozzávalókat, 1 sor burgonya, 1 sor tojás, 1 sor vajbab.
Elkészítjük a besamelt.
A vajat egy edényben felforrósítjuk és beletesszük a lisztet és világosra pirítjuk.
A sajtot lereszeljük.
1 tojást szétválasztunk, a sárgáját a tejjel, tejszínnel elkeverjük, hozzáadjuk a sajtot, jól összekeverjük és a rántáshoz adjuk és takarékon folyamatosan keverve besűrítjük. A végén hozzáadjuk a tejfölt és jól elkeverjük, sózzuk, borsozzuk. Kicsit sósabbra készítsük, mint ahogy szeretjük, mert a zöldségek magukba szívják és sótlan lesz. (Én nem szeretem utána sózni)
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Egyik nap feltámadt bennem a zöldbab iránti vágy, de három napig tanfolyamon voltam, így nulla esélye volt, hogy megvalósuljon. Több féle lehetőség között tépelődtem, végül a rakott babra esett a választás. Amikor már majdnem megfőtt a bab, akkor jutott eszebe, hogy a rakott kelkáposzta mintájára, főzhettem volna babpörköltet és rizzsel rakottat, de majd legközelebbJ
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.