1 kg zöldbab (most télen fagyasztott)
50 dkg darált hús
20 dkg rizs (lehet előző napi maradék párolt rizs is)
olaj, 1 kicsi fej hagyma
ételízesítő
1 nagy poharas tejföl
1 db tojás
pici őrölt bors
só
zsemlemorzsa
A zöldbabot enyhén sós vízben megpárolom. Közben a hagymát apró kockákra vágom, és készítek a szokásos módon egy pörköltöt a darált húsból. Egy harmadik lábosban pici olajon megfuttatom a rizst, majd felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, és megszórom ételízesítővel. Míg a három fő alkotó fő, addig a tejfölt jól elkeverem a nyers tojással, kevés sóval és borssal. Ha a bab és a rizs megpuhult és a hús is zsírjára pirult, akkor egy tűzálló tál alját éppen csak mutató jelleggel megkenem olajjal, és beleteszem az alaposan lecsepegtetett zöldbab felét. Erre jön a rizs, majd a darált hús pörkölt. A tejföl felét rákenem, majd befedem a maradék zöldbabbal. Ismét tejfölös keverék jön, és végül megszórom egy kevés zsemlemorzsával. Forró sütőben kb. 30 perc alatt összesütöm.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.