Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Rakott zöldbab

felvitel dátuma: 2011-11-24 17:51:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1341
részletes recept
Rakott zöldbab
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg zöldbab (most télen fagyasztott)
50 dkg darált hús
20 dkg rizs (lehet előző napi maradék párolt rizs is)
olaj, 1 kicsi fej hagyma
ételízesítő
1 nagy poharas tejföl
1 db tojás
pici őrölt bors

zsemlemorzsa

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A zöldbabot enyhén sós vízben megpárolom. Közben a hagymát apró kockákra vágom, és készítek a szokásos módon egy pörköltöt a darált húsból. Egy harmadik lábosban pici olajon megfuttatom a rizst, majd felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, és megszórom ételízesítővel. Míg a három alkotó , addig a tejfölt jól elkeverem a nyers tojással, kevés sóval és borssal. Ha a bab és a rizs megpuhult és a hús is zsírjára pirult, akkor egy tűzálló tál alját éppen csak mutató jelleggel megkenem olajjal, és beleteszem az alaposan lecsepegtetett zöldbab felét. Erre jön a rizs, majd a darált hús pörkölt. A tejföl felét rákenem, majd befedem a maradék zöldbabbal. Ismét tejfölös keverék jön, és végül megszórom egy kevés zsemlemorzsával. Forró sütőben kb. 30 perc alatt összesütöm.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*