40 dkg fodros nagykocka
50 dkg túró
1 nagy pohár tejföl
20 dkg cukor
3 db tojás
baracklekvár ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
+ margarin a sütőtál kikenéséhez
A tésztát a szokásos módon olajos-sós vízben kifőzzük, alaposan lecsepegtetjük. Míg puhul, addig a túrót kikeverjük a cukorral, citromhéjjal, tejföllel, tojásokkal. A kifőtt tésztát lazán a krémbe forgatjuk, és a felét egy margarinnal kikent sütőtálba öntjük. Megkenjük ízlés szerinti mennyiségű lekvárral, majd beborítjuk a maradék tésztával. A tetejét megszórjuk kevés kristálycukorral, és előmelegített sütőben fél óra alatt összesütjük. A tálalással érdemes várni egy jó húsz percet, akkor már szeletelni is lehet a túrós finomságot.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.