1 nagy karfiol
reszelt sajt 10-15 dkg.
szerecsendió,1 kk.
Főtt tészta,kb.20 dkg /maradék is jó/
1 nagy karfiol rózsáira szedve és sós vízben roppanósra főzve/fedő nélkül szoktam főzni,jobb az emésztésnek/ :D
Besamelmártást készítek 1púpos ek. liszttel és egy pici vajjal/1/2 ek./amit megpirítok és kb.1/2 l.tejjel felöntök picit sózom,majd egy pár percig főzöm és szerecsendióval fűszerezem.
A jénai aljára öntöm a főtt tésztát,erre terítem a karfiolt,itt egy picit megsóztam,erre öntöm a mártást és a végén egyszerűen reszelek rá sajtot és jó meleg sütőben 200fok addig sütöm míg a sajt meg nem pirul. Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.