Rakott tészta virslivel ,brokkolival

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         8 szál  Virsli
·          2-3 tk őrölt pirospaprika
·         1 tojás
·         1 tejföl  2,5dl
·         1 dl tej
·         3-4 gerezd   fokhagyma
·          1 tk só
·         1 kk őrölt bors
·         20-25 dkg trappista
·         1 cs  kocka tészta fél kilós
·         3 evk  olaj
·         10 dkg brokkoli
·         1 nagy fej hagyma
·         ízlés szerint oregánó

*

Elkészítés:

1.    A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
2.    A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Mikor már megpirult, megszórjuk a pirospaprikával. Ezután rászórjuk az előzőleg felkarikázott virsliket, és így pirítjuk tovább addig, amíg a virsli is kellően át nem sül.majd beletesszük  a brokkolit pár percig dinszteljük .
3.    Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt, a tejet, a tojást, és ezt az elegyet sóval, borssal,  és a fokhagymával ízesítjük. Miután mindennel elkészültünk, már csak az összeállítás van hátra: simán csak rétegeznünk kell a hozzávalókat. Kevés étolajjal, vagy a hagymás-virslis olajjal kikenjük a hőálló tálunkat. (Mivel nagyméretű tepsit  használtam, így nekem most 5 réteg jött ki a szilárd hozzávalókból: tészta – hagymás,brokkolis  virsli – öntet – kevés sajt – tészta – hagymás,brokkolis  virsli – öntet – kevés sajt – tészta – öntet – és jó sok sajt a tetejére.) Minden egyes sajtrétegre igény szerint még szórhatunk oregánót.ha szeretjük
4.    Betesszük az előmelegített sütőbe, majd 30-40 percig lefedve sütjük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )