· 8 szál Virsli
· 2-3 tk őrölt pirospaprika
· 1 tojás
· 1 tejföl 2,5dl
· 1 dl tej
· 3-4 gerezd fokhagyma
· 1 tk só
· 1 kk őrölt bors
· 20-25 dkg trappista
· 1 cs kocka tészta fél kilós
· 3 evk olaj
· 10 dkg brokkoli
· 1 nagy fej hagyma
· ízlés szerint oregánó
1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
2. A vöröshagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Mikor már megpirult, megszórjuk a pirospaprikával. Ezután rászórjuk az előzőleg felkarikázott virsliket, és így pirítjuk tovább addig, amíg a virsli is kellően át nem sül.majd beletesszük a brokkolit pár percig dinszteljük .
3. Elkészítjük az öntetet: összekeverjük a tejfölt, a tejet, a tojást, és ezt az elegyet sóval, borssal, és a fokhagymával ízesítjük. Miután mindennel elkészültünk, már csak az összeállítás van hátra: simán csak rétegeznünk kell a hozzávalókat. Kevés étolajjal, vagy a hagymás-virslis olajjal kikenjük a hőálló tálunkat. (Mivel nagyméretű tepsit használtam, így nekem most 5 réteg jött ki a szilárd hozzávalókból: tészta – hagymás,brokkolis virsli - öntet - kevés sajt - tészta – hagymás,brokkolis virsli - öntet - kevés sajt - tészta - öntet - és jó sok sajt a tetejére.) Minden egyes sajtrétegre igény szerint még szórhatunk oregánót.ha szeretjük
4. Betesszük az előmelegített sütőbe, majd 30-40 percig lefedve sütjük.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.