20 dkg Soós Premio Duro orsótészta
5 dkg bacon
10 dkg sonka
2,5-3 dl tejföl
2 db tojás
5 dkg reszelt sajt
1 csík kalifornia paprika (ez el is hagyható, ha nincs)
2 evőkanál zöldfűszer (metélőhagyma, apróra vágott petrezselyemzöld)
ételízesítő
őrölt bors
A tésztát a szokásos módon lobogó sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük és félre tesszük. A szalonnát és a sonkát apróra kockázzuk, majd serpenyőbe téve pirosra sütjük. A kisült zsírral együtt egy tálba öntjük. Mehet rá a tejföl, a zöldfűszer, az összevagdalt paprikacsík, az ételízesítő és az őrölt bors. Az ételízesítővel vigyázzunk, a szalonna is sós volt! A tojásokat ketté választjuk, a tejfölhöz első körben csak a sárgáját adjuk. Belekeverjük a tésztát is. A fehérjéket habbá verjük, és óvatosan a mártásos tésztához forgatjuk.Olajjal vékonyan kikent sütőtálba kanalazzuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőbe toljuk egy
jó húsz percre, míg szép aranybarna nem lesz a tetején a sajt.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.