Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Rakott Rumli

felvitel dátuma: 2013-08-17 14:38:37       mai nézettség: 2       nézettség: 2198
részletes recept
Rakott Rumli
Hozzávalók 4 személyre:

burgonya (kb. 2-2,5 kg)

főzőkolbász (kb. 75 dkg)

15 db tojás

5-6 fej vöröshagyma

2 kocka háromszög sajt (natúr Maci)

2 pohár tejföl (nagy pohár)

2 tv paprika

bors

szárított petrezselyemlevél

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A burgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, és egy picit megsózva megfőzzük. Közben feltesszük a tojásokat is főni. Amikor megfőtt a burgonya leszűrjük és félretesszük hűlni. A tojásokat szintén hűtjük, majd megpucoljuk, és felszeljük. A főzőkolbászt meghámozzuk, és karikára szeljük

Fogunk egy mély nagyméretű tepsit, és beleterítünk egy réteg burgonyát, majd erre tesszük a következő réteget, ami nálam főzőkolbász volt. Majd erre fektetjük a tojás karikákat. Addig ismételjük a rétegezést, amíg el nem fogy minden, de a legfelső réteg burgonya legyen. Ha készen vagyunk, akkor megkenjük a tetejét tejföllel, és karikázunk tv paprikát, ízlés szerint.

Én nem igazán ugrálok a húsokért, ezért magamnak készítettem egy "vega-sarkot" a tepsiben, ahol a főzőkolbász helyett Maci sajtot tettem.

Mindenkire rábírom, hogy eldönthesse, melyik tetszik neki.

Majd betettem a sütőbe, és kicsit összesütöttem.

 

étvágyat!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*