burgonya (kb. 2-2,5 kg)
főzőkolbász (kb. 75 dkg)
15 db tojás
5-6 fej vöröshagyma
2 kocka háromszög sajt (natúr Maci)
2 pohár tejföl (nagy pohár)
2 tv paprika
só
bors
szárított petrezselyemlevél
A burgonyát megpucoljuk, felszeleteljük, és egy picit megsózva megfőzzük. Közben feltesszük a tojásokat is főni. Amikor megfőtt a burgonya leszűrjük és félretesszük hűlni. A tojásokat szintén hűtjük, majd megpucoljuk, és felszeljük. A főzőkolbászt meghámozzuk, és karikára szeljük.
Fogunk egy mély nagyméretű tepsit, és beleterítünk egy réteg burgonyát, majd erre tesszük a következő réteget, ami nálam főzőkolbász volt. Majd erre fektetjük a tojás karikákat. Addig ismételjük a rétegezést, amíg el nem fogy minden, de a legfelső réteg burgonya legyen. Ha készen vagyunk, akkor megkenjük a tetejét tejföllel, és karikázunk rá tv paprikát, ízlés szerint.
Én nem igazán ugrálok a húsokért, ezért magamnak készítettem egy "vega-sarkot" a tepsiben, ahol a főzőkolbász helyett Maci sajtot tettem.
Mindenkire rábírom, hogy eldönthesse, melyik tetszik neki.
Majd betettem a sütőbe, és kicsit összesütöttem.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.