Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Rakott puliszka

felvitel dátuma: 2014-11-19 13:41:54       mai nézettség: 1       nézettség: 1411
részletes recept
Rakott puliszka
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók

1 dl tej
25 dkg kukoricadara
1 marék búzadara

10 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg reszelt sajt

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
A tejet 1 liter vízzel, kevés sóval felforraltam. Apránként hozzáadtam a kukorica- és búzadarát.

Állandó kevergetés mellett kb. 5 perc alatt tejbegríz sűrűségűre főztem. Míg a puliszka hűlt zsírjára sütöttem a szalonnát. A tepertőt szűrőkanállal kiszedtem, a zsír egy részével kikentem egy hőálló tálat, a maradékkal bezsírozva a kanalat beleszaggattam egy réteget a puliszkából. Megszórtam a reszelt sajt felével, beleszaggattam a maradék kukoricadarát, majd a sajt másik felével is megszórtam, tetejét pedig a pirított szalonnával borítottam.

180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt ráolvasztottam a sajtot, szeletelve tálaltam.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 béres lajosné 2014 november 19

biztos nagyon finom lehet

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*