biztos nagyon finom lehet
Hozzávalók:
1 dl tej
25 dkg kukoricadara
1 marék búzadara
só
10 dkg húsos füstölt szalonna
30 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A tejet 1 liter vízzel, kevés sóval felforraltam. Apránként hozzáadtam a kukorica- és búzadarát.
Állandó kevergetés mellett kb. 5 perc alatt tejbegríz sűrűségűre főztem. Míg a puliszka hűlt zsírjára sütöttem a szalonnát. A tepertőt szűrőkanállal kiszedtem, a zsír egy részével kikentem egy hőálló tálat, a maradékkal bezsírozva a kanalat beleszaggattam egy réteget a puliszkából. Megszórtam a reszelt sajt felével, beleszaggattam a maradék kukoricadarát, majd a sajt másik felével is megszórtam, tetejét pedig a pirított szalonnával borítottam.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt ráolvasztottam a sajtot, szeletelve tálaltam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.