Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rakott Palacsinta *

felvitel dátuma: 2014-05-13 17:39:56       mai nézettség: 1       nézettség: 790
részletes recept
Rakott Palacsinta *
Hozzávalók 6 személyre:

12 db palacsinta

Töltelék:

50 dkg túró

2 tojás sárgája

15 dkg porcukor

1citrom héja

2 evőkanál tejföl

Öntethez:

2 tojás sárgája

1 vanília cukor

2 dl tej

10 dkg cukor

Habhoz:

4 tojás fehérje

10 dkg cukor

1 csipet

2 evőkanál baracklekvár(házi)vagy más.

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

 12 db palacsinta. A töltelékhez: 50 dkg túró, 2 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 1 citrom héja,2 evőekanál tejföl.

Az öntethez : 2 tojás sárgája,1 vanília cukor, 2 dl tej, 10 dkg cukor

A habhoz : 4 tojás fehérje, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 2 evőkanál baracklekvár(házi)vagy más...
A 12 db palacsintát megtöltöm a túrós keverékkel, majd felgöngyölve egymás mellé fektetem egy kivajazott hőálló edénybe. Az öntet hozzávalóit vízgőz felett besűrítem, majd a palacsintákra öntöm.

Végül a 4 tojás fehérjét, pici sóval kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot és a lekvárt, a palacsinták tetejére simitom, és 180 fokos sütöben 10 perc alatt aranybarnára sütöm.(máktöltelékkel is csinálhatjuk... )

Hidegen, melegen egyformán NAGYON finom.

Szakács:


Film link: https://www.facebook.com/Krisztina-Konyh%C3%A1ja-1656182284649978/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Szekeres Rita 2014 május 13

Nagyon guszta és finom, csábít hogy elkészítsem egy kicsit másképpen, alapanyag tekintetében. Ételallergiások részére. Köszönöm hogy közzé tetted!

0/10 gyurcsicskrisztina 2014 május 14

Kedves Rita!Köszönöm! :) Biztos vagyok benne,hogy ugy is fini lesz!Szívesen. :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*