Rakott krumpli viki modra: 2 kg krumpli 10 db tojás 1 nagy vöröshagyma 2 szál Pick kolbász 40 dkg (lecsó kolbász vagy kirolin vagy debreceni) 1 Nagy tejföl (vagy 2 kicsi tejföl) 20 dkg sajt
A krumplit és a tojást felraktam vízzel fözni annyi vizel hogy ellepje a tojásokat is lehet külön is de én egyben szoktam. 20-30 percig míg a krumpli megfött. Addig a hagymát megpucolos és vékonyra én szeletélve szoktam felvágni. Majd a kolbászt is felkarikázom meg a lecsó kolbászt is és a sajtot meg lereszelem.mikor kész megfött a krumpli meg a tojás akkor a krumplit megpucolom meg a tojást is és a tojást felszeletelem És akkor á tepsibe vagy jénai tálba kivajazott az alját és a krumplit felkarikázom és elrakom az aljára megsózom tejfölel meglocsolom rá dobálom a hagymát és a kolbaszokbol egy ilyent egy olyan rakok itt is teszek tejfölt ra par kanálal es jöhet a tojás majd megint elölröl krumpli+ só+ tejföl+ hagyma+ olbaszok 2 féle+ tojás+tejföl ezt addig csinalni mig van hozza valok és alegvégen a krupli maradjon azzal takarjuk be a rakottat es teszünk ra tejfölt (zéró ennyi tejfölt mert nem lesz száraz így szavtos) és megszorom majd reszelt sajttal és berakom sütni kb 30-45 percre és akkor jó amikor a sajt ráolvad és megpirült.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.