Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Rakott krumpli viki modra

felvitel dátuma: 2016-11-21 22:46:06       mai nézettség: 1       nézettség: 1458
részletes recept
Rakott krumpli viki modra
Hozzávalók 4 személyre:

Rakott krumpli viki modra: 2 kg krumpli 10 db tojás 1 nagy vöröshagyma 2 szál Pick kolbász 40 dkg (lecsó kolbász vagy kirolin vagy debreceni) 1 Nagy tejföl (vagy 2 kicsi tejföl) 20 dkg sajt

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

A krumplit és a tojást felraktam vízzel fözni annyi vizel hogy ellepje a tojásokat is lehet külön is de én egyben szoktam. 20-30 percig míg a krumpli megfött. Addig a hagymát megpucolos és vékonyra én szeletélve szoktam felvágni. Majd a kolbászt is felkarikázom meg a lecsó kolbászt is és a sajtot meg lereszelem.mikor kész megfött a krumpli meg a tojás akkor a krumplit megpucolom meg a tojást is és a tojást felszeletelem És akkor á tepsibe vagy jénai tálba kivajazott az alját és a krumplit felkarikázom és elrakom az aljára megsózom tejfölel meglocsolom dobálom a hagymát és a kolbaszokbol egy ilyent egy olyan rakok itt is teszek tejfölt ra par kanálal es jöhet a tojás majd megint elölröl krumpli+ + tejföl+ hagyma+ olbaszok 2 féle+ tojás+tejföl ezt addig csinalni mig van hozza valok és alegvégen a krupli maradjon azzal takarjuk be a rakottat es teszünk ra tejfölt (zéró ennyi tejfölt mert nem lesz száraz így szavtos) és megszorom majd reszelt sajttal és berakom sütni kb 30-45 percre és akkor amikor a sajt ráolvad és megpirült.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*