Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » RAKOTT KRUMPLI ANYUSKA MODÓN

felvitel dátuma: 2014-01-30 20:38:25       mai nézettség: 1       nézettség: 1365
részletes recept
RAKOTT KRUMPLI ANYUSKA MODÓN
Hozzávalók 6 személyre:

8 db nagyobb krumpli
10 db tojás
4 dl tej
3 csapott evőkanál liszt
1 nagy pohár tejföl
20 dkg szeletelt füstölt kolbász
2 kávás kanál só
1 mokkás kanál őrölt bors
csipet pirospaprika

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és egészben félig megfőzzük....a tojásokat is fel tesszük főni... a lisztből és a tejből sűrű mártást főzzünk és félre tesszük kihülni.
Mikor kihűlt belekeverjük a tejfölt hozzáadunk a borsot és 2 kávás kanál sót és összekeverjük.

Egy tepsit kikenünk zsírral és a megfőtt krumpliból négy db-ot egyenletesen felszelünk és elterítjük a tepsiben ..erre tesszük a megfőtt és héjától megtisztított és felszelt tojásokat...
A mártás felével betakarjuk és a kolbász karikákat egymás mellé sorba rakjuk, majd erre tesszük
a maradék felszelt krumpli karikákat és betakarjuk a mártás másik felével,,,megszórjuk csipet pirospaprikával és 170 fokon 35 percig sütjük.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*