Nagyon guszta és ízletes,tetszik ez a elkészítési mód is!
2 kg burgonya
8 db tojás+ 2 tojás
1/2 kg lecsókolbász
30 dkg fűstölt kolbász vagy sonka (aki ezekre érzékeny elhagyhatja)
6dl tejföl
só
1. A burgonyát meghámozom, megmosom és 0,5 cm-re felszeletelem, és forró olajban addig sütöm míg pirosas kérget kap, lecsepegtetem és félreteszem.A 8 db tojást sós vízben keményre megfőzöm, megtisztítom és tojásszeletelővel felvágom és felhasználásig félre teszem. A lecsókolbászt és a füstöltet is felkarikázom. Ha sonkát is használok akkor azt felkockázva pici olajon lepirítom és azt is félre teszem. A tejfölbe egy csapott kiskanál sót és a 2 db tojást valamint 5 ek olajat belekeverem.
Rétegezés
- Pirított sonka ha használok - sült burgonya karikák - sózás - kolbász - tojás - tejföl. Ezt addig ismétlem míg az anyagok el nem fogynak. A tetejére burgonya és arra tejföl kerüljön.
Forró sütőben 180 C -n fólia alatt 20 perc, fólia nélkül a teteje pirulásáig sütöm,
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.