Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 23 szerda Béla névnapja

Főoldal » Rakott krumpli

felvitel dátuma: 2011-10-01 09:06:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1387
részletes recept
Rakott krumpli
Hozzávalók 6 személyre:

2 kg burgonya

40 dkg parasztkolbász

10 db tojás

3 fej sonkahagyma /elhagyható/

1/2 l tejföl

őrölt bors

1/2 dl étolaj

15 dkg trappista sajt

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük. Még melegen meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. A sajtot lereszeljük. A kolbászt  és a megtisztított hagymát felkarikázzuk. A tojásból hatot megfőzünk, megpucolunk.

Elkészítés: 2dl tejfölbe belekeverünk 4 nyers tojást, sót, borsot, és 0,5 dl olajat. A burgonyát felkarikázzuk, és óvatosan belekeverjük a tejfölös masszába. Egy magasabb falú tepsibe rétegezzük. Alulra a burgonya felét, erre rákarikázzuk a tojást,majd következik a kolbász,hagyma végül a burgonya másik fele.. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel ,megszórjuk reszelt sajttal  és sütőben, 160 fokon, 35-40 perc alatt készre sütjük.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 október 1

És megint egy gyonyoruség, nagyon szeretem!!!!!!!!!!

0/10 Bihary Livia 2011 október 1

Hát igen valamelyik ügyes férfi szakács alkot nem csak a szája jár!A beszélgetősre gondolok az uj "férfi szakácsunkra" gondolok!

0/10 kautz1009 2011 október 1

Köszi a dicsérő szavakat!Beszélgetni én is szeretek de főzni jobban!:)))

0/10 Bihary Livia 2011 október 1

Elhiszem csak megjelennek nálunk olyan szájhős férfiak inkább a kezük járna mint neked!

10/10 Zsuzsa 2011 október 1

Nekem is nagyon tetszenek a receptjeid, többet el is készítettem már, többet meg kiraktam receptkönyvbe, majd azok is sorra kerülnek!

0/10 Katona Csilla 2012 január 6

Nagyon guszta:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*