Nagyon finom lett és ízletes.Köszönöm a receptet.
· 1kg krumpli
· 250 g füstölt, szárazkolbász
· 350 g lecsó kolbász
· 6 db tojás
· 700 g tejföl
· 100 g vaj
· 1 tk só
1. A krumplit héjában megfőzzük, még forrón megtisztítjuk, és felszeleteljük.
2. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és szintén felszeleteljük.
3. A kolbászt is hasonló vastagságúra felkarikázzuk.
4. A tejfölt megsózzuk.
5. Egy sütőálló mély edényt, tepsit alaposan kivajazunk.
6. Elkezdjük a rétegezést. Elsőnek egy sor krumplit teszünk az edény aljára, kissé megsózzuk, majd jön egy sor kolbász, majd a tojásszeletek. Ezt is kissé megsózzuk, a vajból csipegetünk ide-oda darabkákat rá, és a tejföl kb. egyharmadát rákenjük közé is . Még egy sort rakunk így le, ott is megsózzuk a krumplit, a tojást, és teszünk vajat is bele.
7. Legfelső sor krumpli legyen, szintén kicsit megsózzuk, vajazzuk, majd ráöntjük a tejfölt, és elsimítjuk.
8. Előmelegített sütőben készre sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.
Nagyon finom lett és ízletes.Köszönöm a receptet.
Ennek nagyon örülök hogy sikeres volt ,jó étvágyat hozzá .
Én annyi külömbséggel készitem , hogy amikor a meleg krumplit megpucolom , felkarikázom egy tálba és soronként sózom . Így ízletesebb lesz a krumpli . A felkarikázott lángolt kolbászt egy kanál zsíron átforrósitom , így teszem a krumpli közé . A tejfölhöz pedig 2dl főző tejszínt keverek és az alsó és felsősorra bőven teszek .Így nagyon ízlates és szaftos lesz .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.