Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Rakott kínai kel

felvitel dátuma: 2012-06-26 19:16:30       mai nézettség: 1       nézettség: 2274
részletes recept
Rakott kínai kel
Hozzávalók 4 személyre:

1.5kg kínai kel
10 dkg rizs
70 dg darált hús (disznó)
1 evő kanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1db (375gr) tejfől
, bors, vegeta ízlés szerint
10 dkg reszelt trappista sajt

A tepsi kikenéséhezpici olaj és zsemlemorzsa

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 45 perc

Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A kínai kelt félbe vágom és vékony szeletekre darabolom.
Megmosom és egy fazékban felrakom főzni, a levébe sót és vegetát rakok ízlés szerint.
Mikor megfőtt, leszűröm és hagyom hogy kihűljön.
Egy lábasban vízet rakok fel kb annyit, hogy bőven ellepjerizst, ha forr belerakom a megmosott rizst és egy kis sót, majd takarékon megfőzöm.
Ha kész, leszűröm és félrerakom ezt is, míg kihűl.
A hagymát megpucolomés apróra összedarabolom, majd az 1 evőkanál olajon puhára párolom.
Belerakom a darálthúst és közepes lángon ezt is puhára párolom.
Teszek bele sótvegetát, és őröltborsot ízlés szerint.
Mikor lesült a zsírjára, ezt is félrerakom, hogy kihűljön.
Amikor kihűlt a darálthús összekeverem a rizzsel.
tepsi alját kikenem egy kis olajjal és megszóróm vékonyan zsemlemorzsával.
A kínai kel felét lerakom a tepsi aljára egyenletesen elosztva, picit még megszórom sóval és terítem a darálthúst, majd a maradék kínai kellel betakarom.
Ezt is megszórom egy picit sóval.
A tejfőlt összekeverem egy kanállal és kenem a kínai kel tetejére, majd megszórom a reszelt sajttal.
180 fokon addig sütöm míg szép barnás színt kap.

Szakács: Gyöngyi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*