1.5kg kínai kel
10 dkg rizs
70 dg darált hús (disznó)
1 evő kanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1db (375gr) tejfől
só, bors, vegeta ízlés szerint
10 dkg reszelt trappista sajt
A tepsi kikenéséhez: pici olaj és zsemlemorzsa
A kínai kelt félbe vágom és vékony szeletekre darabolom.
Megmosom és egy fazékban felrakom főzni, a levébe sót és vegetát rakok ízlés szerint.
Mikor megfőtt, leszűröm és hagyom hogy kihűljön.
Egy lábasban vízet rakok fel kb annyit, hogy bőven ellepje a rizst, ha forr belerakom a megmosott rizst és egy kis sót, majd takarékon megfőzöm.
Ha kész, leszűröm és félrerakom ezt is, míg kihűl.
A hagymát megpucolom, és apróra összedarabolom, majd az 1 evőkanál olajon puhára párolom.
Belerakom a darálthúst és közepes lángon ezt is puhára párolom.
Teszek bele sót, vegetát, és őröltborsot ízlés szerint.
Mikor lesült a zsírjára, ezt is félrerakom, hogy kihűljön.
Amikor kihűlt a darálthús összekeverem a rizzsel.
A tepsi alját kikenem egy kis olajjal és megszóróm vékonyan zsemlemorzsával.
A kínai kel felét lerakom a tepsi aljára egyenletesen elosztva, picit még megszórom sóval és ráterítem a darálthúst, majd a maradék kínai kellel betakarom.
Ezt is megszórom egy picit sóval.
A tejfőlt összekeverem egy kanállal és rákenem a kínai kel tetejére, majd megszórom a reszelt sajttal.
180 fokon addig sütöm míg szép barnás színt kap.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.