Ezt kiprobálom 8D köszönöm.
4-5 szikkadt kifli
2 tojás
1/2 liter tej
15 dkg cukor
1 cs vaniliás cukor
darált dió
mazsola
meggy lekvár
1 nagyobb alma
A tojásokat kettéválasztom, és a sárgákat összekeverem a cukorral, vaniliáscukorral majd a tejjel. A felkarikázott kifliket, ebbe mártom bele, majd egy kivajazott morzsázott jénaiba lerakom. Az ázott kiflikre egy réteg őrölt, ízlés szerint cukrozott dió jön, erre finom meggylekvár és mazsola. Ezt a rétegezést addig folytatjuk amíg a kifli el nem fogy. A tetejére almakarikákat teszünk, majd beborítjuk a 2 tojásfehérje felvert habjával, amibe úgy 2-3 ek. cukrot teszünk, és egy ek. lekvárt.
Ezt előmelegített sütőben, alacsony hőfokon addig sütjük amíg a hab gyönyörű színt nem kap.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.