1 csm fodros kocka /50kg/
vagy 12 db sós palacsinta metéltre vágva és akkor a neve Kertész palacsinta lesz az ételnek.
50 dkg vegyes frissen párolt zöldség,vagy fagyasztott keverék.
15-20 dkg maradék fött sonka
4 db tojás
1 dl tejföl
5 dkg reszelt sajt
A tésztát sós vízben megfőzöm,leszűröm és leolajozom egy kicsit,félre teszem.
Ha palacsintával készítjük akkor megsütjük a szokott módon csak sóval a palacsintákat és összehajtjuk és 3 cm es csíkokra vágjuk.Mindkettővel azonos módon járunk el.
Egy olajozott tepsi vagy tál aljára rakjuk vagy a tésztát vagy a palacsinta csíkok felét, erre rásímitjuk a párolt zöldségeket ,amit egy fél dl olajon pároltam kb 5 percig/fagyasztott zöldségkeveréket használtam/ és most jön egy kis feltúrbózása ennek a receptnek, a maradék fött sonkából kb.15-20 dkg-ot kockára vágtam és a zöldségkeverék tetejére szórtam.Majd rásimítottam a maradék tésztát és ráöntöttem a tojásokkal elkevert és kicsit megsózott tejföl.Ráreszeltem a sajtot és előmelegített sütőben,fólia alatt 20 perc alatt átsütöttem ,majd rápirítottam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.