1 fej kelkáposzta (1-2 kg)
2 fej vöröshagyma (közepes)
1/2 kg csirkemell filé
olaj izlés szerint
víz
2 doboz tejfel
6 db tojás
1 tk piros paprika
1 tk só,
1 tk ételízesítő izlés szerint nálam házilag készített
A kelkáposztát leveleire szedjük, jól megmossuk sós, vízben félpuhára fözzük, a tojást hideg vízben feltesszük főzni 10 percig főzzük, gyorsan hűtjük. Közben kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk, rádobjuk a kockára vágott csirkehúst meghintjük pirospaprikával ízesítjük ,amolyan pörköltesre és vizzel felöntve megfözzük. Jó sűrű szaftot hagyunk a főzés végére.
Amikor a hozzávalók készen vannak egy megfelelő méretű jénai, vagy teflon lábasba rétegezve az alábbi módon bepakoljuk.
aljára kelkáposztalevél, 1 sor csirkés pörkölt alap , 1 sor főt tojás szeletelve, majd kicsit meglocsoljuk tejfellel,kelkáposzta levél ismét és a többi mint fent, addig folytatjuk míg a hozzávaló el nem fogy a tetejét beborítjuk kelkáposzta levéllel és 1 doboz tejfelt ráteszünk szépen elsimítjuk rajta.
200 fokos sütőben addig sütjük amig a tetején lévő tejfel kissé elszineződik.
Egyéni recept és nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.