Nagyon tetszik!!:)
½ kelkáposzta
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 tk. piros paprika (ez háziból készült és több kell belőle)
2 dl köles
1 dl rizs
5 dkg sajt
1 kis pohár tejföl
extra szűz olivaolaj (annyi, amiben a hagymát meg tudjuk dinsztelni)
só
2 csipet borsikafű (csombor) jó a bors is csak ki akartam próbálni a csombortJ
½ tk. őrölt kömény
A káposztát leveleire szedjük,megmossuk, feldaraboljuk és sós vízben 5-10 percig főzzük.
A kölest és a rizst külön-külön alaposan megmossuk.
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk.
Beletesszük a kölest, a fűszereket és kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Egy tálat kikenünk olivaolajjal és belerétegezzük a hozzávalókat. 1 sor kelkáposzta, 1 sor rizs, köles, káposzta, tejföl, majd újra. A végén reszelünk rá sajtot. Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt, a sajt pirulásáig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.