Rakott kelkáposzta viki módra: 1kis fej kelkáposzt 500g darált hús 1 közepes hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kiskanál só Fél kiskanál bors 1 evőkanal piros paprika 1 kis kanál Vegeta 1 db tojás 1 pohárom rízs 2 szikadt zsemle vagy kenyér 2 db Paradicsom 15 dkg sajt trappista
A kelkáposzta leveleit leveleire szedem és egy nagy fazékba megfözöm teszek bele sót vegetát borsot és anyi vízzet hogy jól ellepje. Addig tölteléket megcsinálom.A rízst megfözöm úgy hogy a rizst felteszem fözni a kimért pohár dupla vízzel felraktam főzni a rizst és sót rakok bele amikor elöre a levet és majdnem puha akor letakaróm egy konyharuhával és a tetejét rárakni és megvárom míg teljesen beszívja a levet.és addig csinálom a többit. A húst egy tálba rakom a hagymát a fokhagymát apróra vágom és bele rakom a húsba füszerezem só bors vegeta piros paprika a tojást a zsemlétamit beáztatott vízbe és kinyom van bele rakom a húsba. Ezt jól összegyurom.És a kész húshoz bele rakom a rizst és összekeverem es ugy töltöm meg a kaposztát.Majd a káposzta leveleket kiszedte ne szabad túl fözni csak éppen hogy a káposzta levelek lehessen hajtogatni.a levelek et kihüjtjük.amikor kihült a torzsát kívágni és a húsból végy egy maréknyi és a levélbe rakni és féltekerni, és egy jénai tálba egymás mellé rakni .a levélbe csomagolt húst a levél két oldalát csak aláhajtani és úgy rakni a hénai tálba. A paradicsomot vékony szeletekre vágni és a tetere helyezni utána vagy reszelt sajttal megszorítások vagy szeletre vágni és azzal is be borítjuk megszorom egy kis olajjal és a tetejét lekeni tejföllel és úgy rakom be a sütöbe addig sütjük míg a tejföl meg nem prosodik rajta és található akár savanyúságal is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.