· 1 nagy fej kelkáposzta 1kg körüli
· 50 dkg darált hús
· 1 fej hagyma
· 20 dkg rizs
1 húsleves kocka
2 gerezd fokhagyma
· 2 dl tejföl
· 1 db tojássárgája
· 1 tk vaj
· fél dl olaj
· 1 tk só,
· 1 kk őrölt bors
· 1 tk piros paprika
· 1 kk kömény őrölt
· A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát . Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A kelkáposztát megmossuk, leveleire szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett kelkáposztából egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét kelt . A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső kelkáposzta sor tetejére tojássárgájával és a hozzáadott szafttal elkevert tejfölt öntünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.,A rétegek közé is tehetünk a tejfölös öntetből ,sokkal finomabb lesz.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.