Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Rakott kelkáposzta

felvitel dátuma: 2013-06-15 15:46:50       mai nézettség: 2       nézettség: 2255
részletes recept
Rakott kelkáposzta
Hozzávalók 6 személyre:

·         1 nagy  fej kelkáposzta 1kg körüli

·         50 dkg darált hús

·         1 fej hagyma

·         20 dkg rizs

1 húsleves kocka

2 gerezd fokhagyma

·         2 dl tejföl

·         1 db tojássárgája

·         1 tk vaj

·         fél dl olaj

·         1 tk só,

·         1 kk őrölt  bors

·         1 tk  piros paprika

·         1 kk kömény  őrölt

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

·         A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük  rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát . Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A kelkáposztát  megmossuk, leveleire  szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett  kelkáposztából egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk , majd ismét kelt . A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső kelkáposzta sor  tetejére tojássárgájával és a hozzáadott szafttal elkevert tejfölt öntünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.,A rétegek  közé is tehetünk a tejfölös öntetből  ,sokkal finomabb lesz.

 

( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*