Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
0,5 kg darált sertéscomb
1 bögre rizs (kb. 2dl)
2 dl tejföl
2 tojás
1 fej vöröshagyma
étolaj (a hagyma párolásához)
só, bors, majoránna
Előkészítés:
A káposztából a torzsát kivesszük,.Csíkokra szeleteljük és sós, vízben 10-15 percig főzzük.általában a többség így készíti. Én pároló tálcára teszem, így megmarad a káposzta ropogóssága.
A rizst a szokott módon főzzük meg A vöröshagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: Az olajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.Tehetünk bele majorannát. Megszórjuk a paprikával és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
Egy tepsi aljára tesszük a káposzta felét, ráterítjük a párolt rizst, majd erre a húst. Befedjük a maradék káposztával. 2 tojást felverünk és összekeverjük az 5dl tejföllel.ezt locsoljuk a tejére. Mehet a sűtőbe
Sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.