Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Közepes » Rakott karfiol,hús nélkül

felvitel dátuma: 2013-09-14 13:40:41       mai nézettség: 1       nézettség: 2650
részletes recept
Rakott karfiol,hús nélkül
Hozzávalók 6 személyre:

10dkg rizs

3db fött tojás

1db közepes paradicsom

kis fej hagyma

1kg karfiol

15dkg zsemlemorzsa

3dl tejföl+1db tojás+0,5dl tej

olaj,vagy margarin

petrezselyemzöld,,bors

Előkészületi idő: 25 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

A karfolt megmosás után feltesszük sós vízbe főzni.Forrás után kb 10 percig.Leszürjük.

A rizst a szokott módon elkészítjük./zsiradékon megfuttatjuk a megmosott rizst és felengedjük forró vizzel, és bors bele.Lefedjük és puhára fözzük.Petrezselymet szórunk a tetejére./

Kevés zsíradékon a haymát,paradicsomot és a zöldpaprikát,sóval,borssal összerottyantom,kevés vizet öntök alá és 5 percig fözöm,majd félreteszem.

A tojásokat keményre fözzük majd karikára szeljük.

 

A zsemlemorzsát olajon vagy margarinon kicsit előpirítjuk és félretesszük.

A tejfölbe elkeverem a tojást a kis tejet a sót és a borsot.

Előveszem a tepsit:kiolajozom vagy margarint használhatunk,beleteszem a zsemlemorzsa felét,elterítem egyenletesen,jön a karfiol apró rózsákra szedve,ráterítem a rizst, a hagymás paradicsomos főzetet, a tojásokat,meglocsolom a tejfölös keverék felével és rápakolom a maradék karfiolt,megszórom a zsemlemorzsa másik felével és meglocsolom a tejfölös keverékkel.Margarin darabokat szórok a tetejére vagy meglocsolom kevés olajjal és betolom a forró sütőbe.Kb 30 perc 160 fokon légkeverés mellett,majd rápirítok a végén.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=10181

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*