10dkg rizs
3db fött tojás
1db közepes paradicsom
kis fej hagyma
1kg karfiol
15dkg zsemlemorzsa
3dl tejföl+1db tojás+0,5dl tej
olaj,vagy margarin
petrezselyemzöld,só,bors
A karfolt megmosás után feltesszük sós vízbe főzni.Forrás után kb 10 percig.Leszürjük.
A rizst a szokott módon elkészítjük./zsiradékon megfuttatjuk a megmosott rizst és felengedjük forró vizzel,só és bors bele.Lefedjük és puhára fözzük.Petrezselymet szórunk a tetejére./
Kevés zsíradékon a haymát,paradicsomot és a zöldpaprikát,sóval,borssal összerottyantom,kevés vizet öntök alá és 5 percig fözöm,majd félreteszem.
A tojásokat keményre fözzük majd karikára szeljük.
A zsemlemorzsát olajon vagy margarinon kicsit előpirítjuk és félretesszük.
A tejfölbe elkeverem a tojást a kis tejet a sót és a borsot.
Előveszem a tepsit:kiolajozom vagy margarint használhatunk,beleteszem a zsemlemorzsa felét,elterítem egyenletesen,jön rá a karfiol apró rózsákra szedve,ráterítem a rizst,rá a hagymás paradicsomos főzetet,rá a tojásokat,meglocsolom a tejfölös keverék felével és rápakolom a maradék karfiolt,megszórom a zsemlemorzsa másik felével és meglocsolom a tejfölös keverékkel.Margarin darabokat szórok a tetejére vagy meglocsolom kevés olajjal és betolom a forró sütőbe.Kb 30 perc 160 fokon légkeverés mellett,majd rápirítok a végén.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.