Nagyon szeretem! Gyonyoruen tálaltad megint, koszi!
1,5-2 kg karfiol
60 dkg pulykacomb vagy mell
2 szál póréhagyma
2 db kaliforniai paprika /piros/
2 fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
20 dkg reszelt trappista sajt
só
őrölt fehér bors
oregánó
tárkony
étolaj
5 dkg vaj a tepsi kenéséhez
Előkészítés:A húst ledaráljuk vagy apró kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük,enyhén sós vízben puhára főzzük,lecsepegtetjük.
A kaliforniai paprikákat és a póréhagymát feldaraboljuk /csíkozzuk,kockázzuk tetszésünk szerint./
A vöröshagymát finomra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk
ízesítjük oregánóval,tárkonnyal és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a póréhagymát,kaliforniai paprikát és addig pirítjuk míg a zöldségek félig megpuhulnak. Egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük a karfiol felét,erre ráterítjük a húsos-zöldséges ragut majd betakarjuk a karfiol másik felével.
Tejföllel alaposan megkenjük a tetejét,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35
percig sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A recept ötlete innen származik:http://www.serpenyo.hu/recept/karfiolos_rakottas/6688
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.