Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 9 péntek Gergely, Alberta névnapja

Főoldal » Könnyű » Rakott karfiol kicsit másképp

felvitel dátuma: 2011-11-19 05:03:48       mai nézettség: 2       nézettség: 2423
részletes recept
Rakott karfiol kicsit másképp
Hozzávalók 6 személyre:

1,5-2 kg karfiol

60 dkg  pulykacomb vagy mell

2 szál póréhagyma

2 db kaliforniai paprika /piros/

2 fej vöröshagyma

1 nagy doboz tejföl

20 dkg reszelt trappista sajt

őrölt fehér bors

oregánó

tárkony

étolaj

5 dkg vaj a tepsi kenéséhez

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

Előkészítés:A húst ledaráljuk vagy apró kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük,enyhén sós vízben puhára főzzük,lecsepegtetjük.
A kaliforniai paprikákat és a póréhagymát feldaraboljuk /csíkozzuk,kockázzuk tetszésünk szerint./
A vöröshagymát finomra vágjuk.

Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk
ízesítjük oregánóval,tárkonnyal és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a póréhagymát,kaliforniai paprikát és addig pirítjuk míg a zöldségek félig megpuhulnak. Egy kivajazott tepsibe vagy jénaiba tesszük a karfiol felét,erre ráterítjük a húsos-zöldséges ragut majd betakarjuk a karfiol másik felével.
Tejföllel alaposan megkenjük a tetejét,megszórjuk reszelt sajttal és előmelegített sütőben 30-35
percig sütjük.

étvágyat kívánok hozzá!
 

A recept ötlete innen származik:http://www.serpenyo.hu/recept/karfiolos_rakottas/6688

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 19

Nagyon szeretem! Gyonyoruen tálaltad megint, koszi!

0/10 Helga 2011 november 19

Guszta:)

0/10 kautz1009 2011 november 19

Köszönöm szépen!!:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*